Affiliate Website Maken

Bedenk Een Domeinnaam

Een goede domeinnaam kan enorm helpen bij het succes van je website. En hoe meer bezoekers en succes je hebt met je site, hoe meer geld je kan verdienen met affiliate marketing.

Maar wat is nu een goede domeinnaam? Hier zijn enkele richtlijnen die kunnen helpen bij het kiezen van een domeinnaam:

 • De domeinnaam is kort, makkelijk te onthouden en in te tikken
 • De domeinnaam maakt direct duidelijk wat het onderwerp van je website is
 • De domeinnaam bevat geen liggende streepjes of cijfers

Dit waren de algemene richtlijnen, maar er zijn natuurlijk talloze voorbeelden van sites die succes hebben en deze richtlijnen niet volgen. Neem bijvoorbeeld 123inkt.nl een zeer succesvolle website die gebruik maakt van cijfers in de domeinnaam. Ook richtlijn 2 wordt vaak niet aangehouden wanneer er wordt gekozen voor het opzetten van een merk. Neem bijvoorbeeld Zalando.nl. Alleen het nadeel een merknaam als domeinnaam, is dat het lastiger is om te zorgen dat mensen weten waar de website over gaat. Dit wordt pas bereikt na enorme investeringen in marketingbudget. Daarnaast helpt het noemen van het onderwerp in de domeinnaam enigszins voor de vindbaarheid in zoekmachines. Kortom de bovengenoemde richtlijnen zijn tips, maar je kunt natuurlijk een andere weg inslaan.

De domeinnaam die ik wil is bezet

Op het moment van schrijven zijn er ruim 5,7 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd (SIDN statistieken, 2017) dit betekent dat de kans groot is dat de domeinnaam die jij wilt bezet is.
Om toch een geschikte domeinnaam te vinden zul je creatief moeten zijn. Zo kun je achter of voor het onderwerp van je website een voorvoegsel of achtervoegsel zetten. Wanneer je schoenen verkoopt, kun je bijvoorbeeld kijken of schoenenstad, schoenenkorting, schoenenland misschien wél beschikbaar is. Hiervoor kun je ook de domeinnaamtool gebruiken, die plakt talloze voorvoegsels of achtervoegsels achter het onderwerp die je intikt en kijkt of ze vrij zijn.

Bekijk domeinnamen die vrijkomen uit quarantaine

Mocht je geen vrije domeinnaam kunnen vinden, dan kun je ook kijken naar domeinnamen die zijn opgezegd en binnenkort vrijvallen. Hier zitten soms namen tussen die al jaren geleden zijn geregistreerd en nu vrijkomen. Een lijst van domeinnamen die vrijkomen kun je vinden op domeinfreak. Alleen het vervelende is dat de populaire namen vaak worden geregistreerd door automatische systemen die om de paar seconden de domeinnaam proberen te registreren. Om toch een goede kans te hebben op een domeinnaam die vrijvalt kun je wekelijks de veiling bekijken bij domainorder. Wanneer je dan een bod plaatst zetten zij systemen aan het werk die zeer frequent de domeinnaam voor jou proberen te registreren. Mocht dit niet lukken, dan betaal je ook niets.

Registreer je domeinnaam en neem een hostingpakket

Heb je een naam gevonden die je wilt hebben? Registreer dan snel je domeinnaam voordat iemand ander hem in beslag neemt. Mijn persoonlijke favoriet voor domeinnamen en hosting is Vimexx. De eerste 2 .nl domeinnamen heb je al vanaf € 0,89 per jaar. En de hosting (hetgeen ervoor zorgt dat er een website zichtbaar is via je domeinnaam) is al te verkrijgen vanaf € 0,45 per maand. Kortom de prijzen zijn best goedkoop te noemen en de service via live chat is goed. Hierdoor krijgt dit bedrijf ook veel goede reviews.

Domeinnaam registreren

Website maken met WordPress

WordPress is één van de bekendste en grootste systemen voor het maken en beheren van je website. WordPress is gratis te en gemakkelijk te installeren. Wanneer je je domeinnaam en hosting bij Vimexx hebt genomen kun je met een paar klikken wordpress installeren via Directadmin. De handleiding kun je hier bekijken. Ook wanneer je een ander hostingbedrijf kiest zijn er vaak mogelijkheden om heel makkelijk WordPress te installeren. Zo maakt het hostingbedrijf Neostrada geen gebruik gebruik van Directadmin, maar van cPanel. En ook hier is er een mogelijkheid om van handige installatiesoftware gebruik te maken, waardoor je binnen een kwartiertje gebruik kunt maken van WordPress.

WordPress leren gebruiken

Op de website van Vimexx staat een uitgebreide handleiding voor WordPress. Ook zijn er heel veel gratis video’s te vinden over het gebruik van WordPress. Dat is een van de voordelen van de bekendheid van WordPress, want de bekendheid leidt ertoe dat meer mensen informatie gaan aanbieden. Op YouTube zijn er ook heel veel video’s te vinden over het gebruik van WordPress. Zoek bijvoorbeeld eens op “WordPress handleiding” in de zoekbalk van YouTube.

Wil je echt professionele Nederlands gesproken WordPress instructievideo’s bekijken en alles leren, bekijk dan de WordPress Cursus.

WordPress Thema Kiezen

wordpress themas

De keuze voor het juiste thema voor je website is erg cruciaal. Het bepaalt de look & feel van je website en daarnaast heeft het WordPress thema invloed op de laadsnelheid van je website. Het is dus belangrijk dat je alle opties af gaat bij het zoeken naar een goed thema. Via de officiële WordPress site zijn er talloze gratis thema’s te vinden, deze zijn ook te vinden vanuit de beheeromgeving van WordPress onder Weergave > Thema’s > Nieuwe toevoegen. Het installeren via de wordpress omgeving van je site is erg gemakkelijk. Je klikt simpelweg op “Installeren” en daarna op “Activeren” om het thema te gebruiken.

Daarnet zei ik je al dat een goed en professioneel thema belangrijk is, daarom is het moeite waard om ook eens betaalde thema’s te bekijken. Deze kun je al krijgen vanaf een paar tientjes, maar het aantal instellingen die dan kunt maken aan je site worden drastisch vergroot. Daarnaast zorgen veel van deze betaalde thema’s (vooral degene met goede reviews) voor een snelle laadtijd. Ook het design is vaak vele malen mooier. Kortom een betaald thema biedt vele malen meer opties en zorgt voor meer succes met je website. Kijk bijvoorbeeld eens op Themeforest voor betaalbare en kwalitatieve WordPress Thema’s.

Affiliate links en banners op je website

Je kunt nu starten met het mooi maken van je site en het produceren van blogs, pagina’s en andere content. Om nu geld met je website te gaan verdienen kun je je inschrijven bij een affiliate netwerk. Er staan verschillende grote affiliate netwerken op onze startpagina. Vervolgens kun je banners en of links plaatsen die via het affiliate netwerk te vinden zijn. Elke bezoeker die klikt op jouw links of banners en een aankoop doet, levert je geld op.

Affiliate webshop maken

Veel adverteerders bieden feeds aan die je kunt gebruiken om hun producten te importeren in WordPress. Je hebt hiervoor de plugin ‘Woocommerce’ nodig. En de betaalde plugin WP All Import. Het lijkt dan alsof jouw website een webwinkel is, maar je kunt het zo instellen dat na het klikken op de bestelknop de bezoeker wordt doorverwezen naar de adverteerder. Oftewel je hebt dan een klik op je affiliate link gehad en wanneer de bezoeker daarna iets koopt bij de webshop waarnaar hij wordt doorgestuurd, krijg je een commissie. Kortom je hebt dan een affiliate webshop waarbij je geen voorraad hoeft te hebben, geen retouren krijgt en geen klantenservice hoeft te hebben.

De voor- en nadelen van een affiliate shop

 • Je website lijkt op een professionele webwinkel
 • Tientallen tot honderden producten importeren
 • Geen voorraad, klantenservice, retouren, betaalmodules etc.
 • De feeds bevatten vaak productafbeeldingen en beschrijvingen
 • De bezoekers verlaten je website wanneer ze op de bestelknop drukken
 • Zoekmachineoptimalisatie lastig als er geen unieke productomschrijvingen bij zitten
 • De commissie die je krijgt is lager dan de marge bij een eigen webshop
 • De WP All Import plugin is redelijk prijzig ($ 139,-) met woocommerce add-on

Promotie

Heb je een WordPress website gemaakt en er affiliate links of banners op geplaatst? Dan is tijd voor het bekend maken van je website door middel van promotie. Het is ook mogelijk om rechtstreeks affiliate links te promoten via social media en/of e-mailcampagnes. Daar kun je dan het beste linkshorteners voor gebruiken. Zo zien mensen niet zo gauw zien dat jij geld verdient als mensen iets kopen via de link. Je leest hier alles over op de pagina Promotie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *