Promotie

Verdien geld door promotie via social media

Heb jij een social media account met veel volgers? Of weet je goed wat voor soort berichten veel likes krijgen en veel gedeeld worden? Dan kun je geld verdienen door de promotie van affiliate links op je social media pagina’s. Bekijk de beste affiliate netwerken op onze startpagina.

Mooiere links door linkshorteners

Je wilt natuurlijk niet dat je volgers zien dat jij geld verdient met de affiliate links die je post. Dit kun je voor een groot deel verbergen voor je publiek door gebruik te maken van linkshorteners (linkverkorters). Er zijn veel sites te vinden waarmee je je link mooier kan maken zoals; Bitly, Google’s link verkorter of Owl.ly.

Voorbeeld link (fictief): http://paypro.nl/1234/98378/voorbeeldlink?=ref=voorbeeld
Na verkorten: http://bit.ly/2wo3DEX

Zo zien je social media volgers niet aan de URL dat jij commissie krijgt en daarnaast is de link veel korter geworden. Dat is natuurlijk weer handig voor onder andere Twitter waarbij je maar een beperkt aantal tekens hebt per Tweet.

Zie hieronder een voorbeeld van een Facebookbericht inclusief affiliate link

Wanneer je geld wilt verdienen met het verkopen van mode artikelen, zou je een facebookpagina kunnen aanmaken en verkorte links kunnen toevoegen die verwijzen naar jouw affiliate link.
Als je fans dan een of meerdere jassen kopen bij de webshop waarnaar jij verwijst met je (verkorte) affiliate link, dan ontvang je commissie.

Promoot je website voor meer affiliate inkomsten

Hoe meer bezoekers je ontvangt op je site, hoe meer klikken je ontvangt op de affiliate banners en links die je hebt staan op je site. En dat vergroot natuurlijk weer de kans dat je commissies gaat ontvangen.

Zoekmachineoptimalisatie

Bezoekers die je website vinden via zoekmachines kosten jou geen geld, maar ze leveren wel geld op door middel van affiliate marketing. Het is dus de moeite waard om ervoor te zorgen dat je een continue stroom van bezoekers via zoekmachines gaat ontvangen.

Hoe verbeter ik de vindbaarheid van mijn website?

  1. Optimaliseer de teksten op je pagina’s
  2. Gebruik koppen H1, H2 en verwerk daar belangrijke zoekwoorden in
  3. Gebruik woorden niet té vaak op 1 pagina, zodat het geen spam lijkt
  4. Zorg dat de titel en beschrijving van je pagina’s aantrekkelijk geschreven is
  5. Om titels en beschrijvingen voor zoekmachines aan te passen kun je Yoast SEO gebruiken
  6. Zorg ervoor dat relevante websites met autoriteit een link plaatsen naar je site
  7. Maak gebruik van Google Webmaster Tools (gratis) en zie o.a. op welke zoektermen je vindbaar bent

Bekijk ook de gratis blogs van bekende websites die schrijven over online marketing. Bijvoorbeeld de website Frankwatching een tijdje terug hebben zij een handig artikel geschreven SEO voor beginners. Een andere website die handig is voor het laatste nieuws op zoekmachine gebied is DutchCowboys. Kortom er is online flink wat gratis informatie te vinden voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Facebook Adverteren (Betaald)

Je kunt natuurlijk gratis een pagina voor je website aanmaken op Facebook, maar deze heeft na het opzetten nog geen likes. Door het promoten van goed lopende berichten of door het promoten van je pagina kun je zonder hoge kosten bekendheid genereren voor je Facebookpagina en je website. Het voordeel van adverteren met Facebook is dat je heel specifiek een doelgroep kan aanmaken. Zo bereik je alleen de mensen waarvan je weet dat ze passen binnen de doelgroep van je Facebookpagina. Heb je bijvoorbeeld een Mode-website waar voornamelijk vrouwen tussen de 20 en 25 jaar interesse in hebben. Dan kun specifiek deze doelgroep instellen met de daarbij behorende interesses; Mode, Fashion, kleding etc. Hierdoor kun je meer klikken en likes ontvangen voor een lager budget. En adverteren kan al vanaf een paar euro per dag. Wanneer je hiermee websitebezoekers realiseert die iets kopen via de affiliate links, kun je je investering weer terugverdienen.

Google Adwords Advertenties (Betaald)

Google adverteren gaat net even anders. Bij het adverteren via Facebook betaal je voor het weergeven van je advertentie, maar bij Google Adwords betaal je alleen als er ook daadwerkelijk iemand klikt op je advertentie. Hiermee weet je dus zeker dat je alleen betaald als je ook daadwerkelijk een bezoeker op je website hebt gekregen. Daarnaast kun je met Adwords je advertentie niet richten op een bepaalde doelgroep, maar wel op het zoekgedrag. Je kunt namelijk zoektermen opgeven waarvoor jouw advertentie moet worden getoond. Als we het voorbeeld van een Mode website aanhouden dan kun je instellen dat je advertentie voor je website alleen wordt getoond als iemand in Google zoekt naar “Mode website”. Je kunt kiezen of je je advertentie alleen wilt tonen in Google (zoeknetwerk) of ook op partnersites zoals Marktplaats. Het gaat hier dan om tekstadvertenties. In Google Adwords kun je ook het display netwerk selecteren. Dit zijn duizenden websites die een Google advertentieruimte op hun website hebben. Aan de hand van jouw ingestelde zoekwoorden zorgt Google Adwords ervoor dat de advertenties alleen worden getoond op de meest relevante websites. Het beste kun je hiervoor banneradvertenties aanmaken. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om enkel tekstadvertenties voor zowel het zoeknetwerk als het display netwerk te gebruiken, want dat kan leiden tot hogere uitgaven en minder resultaat,

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *